Rock the vote

Har inte uppdaterat på ett par dagar nu men som sagt så har jag en bloggtorka på gång och då så kan man inte blogga även om man vill. Jaja, nog om det.
Jag skriver nu för att det är en sak jag inte fattar rikitig med Sverige. Jag och mormor skulle förtidsrösta i Onsdags, men när vi kom dit så fick vi reda på att vi inte kunde rösta. Vi fick båda ett sånt där WTF moment när hon sa detta och jag kan förstå att mormor kanske inte kan rösta eftersom hon är norsk medborgare.. Jag är också norsk medborgare men jag är födt och döpt här i Sverige men får ändå inte rösta. Jag kan också lägga till att vi har nu bott i Sverige i snart 3 år också, men får ändå inte rösta, så om någon läser detta så säg gärna hur det funkar. =)

And on a happy note, JAG VANN EN MACBOOK IGÅR!!!!
Ja ni läste rätt, jag har vunnit en Macbook och jag är super glad. Hoppas den kommer snart!

Men nu så blir det sängen. God natt på er!

OMFG; NEW MOON SET PICS!

Alla ni som tycker om Twilight saga'n borde värkligen spana inn dessa kort altså.. som många säkert vet så filmar dom New Moon nu i Italien och det har kommit fram en hel massa med kort från innspelning av den bästa (läs: personlig mening) scenen. Här är iaf lite bilder för ni som är intresserade och ni som inte vill bli spoilade för filmen borde sluta läsa NU!



 
 
 
   
 
 
 

Fler kort kan du hitta här, här, här, här, här, här, här, och här

Jag längtar sjukt mycket till New Moon nu! *squeeee*

No offense but drop fuckin' dead

Jag är rikitig arg och besviken nu känner jag. Det bara kokar innom mig och jag vill bara skrika så högt det bara går å skälla ut nån stackare. Jag måste bara få ut mitt anger altså. Det är så att jag har en kompis från Spanien och vi brukade prata väldigt mycket på msn, men nu dom senaste dagarna när hon har kommit på msn så säger vi Hej och jag kan fråga hur det går och hon svarar men sen efter det så är det liksom inget mer. Och jag vet hon inte är upptagen för hon pratar med andra folk på andra ställen där jag också är och med andra folk på msn som jag pratar med, så jag vet att hon är där men hon liksom bara slutar att prata med mig. =/
Självklart blir jag lite ledsen över det för jag menar om hon inte vill prata med mig så är det bara att säga det, jag blir inte sur för det utan jag får akseptera det och dra mig undan då, men när hon inte skriver något så blir man ju lite frustrerad och undrar vad det är. Idag så loggade hon av utan å säga hej då, det gjorde hon igår också så nu har jag bestämt för att vara like jävlig tillbaka och ignorera henne. Kanske lite barnsligt om man säger så, men det får ni helt enkelt bara tycka. För inte så länge sen så gjorde en kompis till henne samma sak som hon gör med mig nu och jag var där för henne då och hon var också ledsen över att bli behandlad på det sättet men nu så gör hon samma sak själv. Jaja, nu tänker jag inte lägga ner mer energi på den tjejen utan jag går hoppas att det blir ändringar snart annars får jag säga till henne.

Har inte bloggat så mycket dem senaste dagarna men det är helt enkelt för att jag inte har något att säga. Jag går väll igenom en bloggtorka om man kan säga så. Men nu så ska jag kolla på tv'n en stund innan jag ska sova. God natt! =)

I'm hysterical after all the pain you put me through

Home sweet home. =) Jag är hemma i Sverige igen för er som inte visste det och för er som inte visste att jag ens hade åkt någon stans så har jag varit i Holland och jag ska kanske tillbaka efter sommaren. Vi får se hur det blir, men jag hoppas iaf på att få komma tilbaka för jag stortrivdes även om jag hade lite problem med min host familj. Men nu kommer lite bilder från här om dagen när jag var ute å gick med mormor. Dessa följande bilder är från Sverige =)

 
 
 
 


Jag har bestämt för en sak iaf, jag ska köpa nytt kamera!
bara för att jag vill det helt enkelt.

Jävla pollen

Shit vad jag hatar pollen, det kan omöjligt vara något som är värre än det just nu. Sitter här med en pose och toapapper och snyter mig hela tiden, har tagit allergi nässpray men den värkar inte funka. Usch, hatar pollen.

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag bestämde mig för att gå på en liten promenad.. liten blev den dock inte för jag var borta i över två och en halv timme så då kändes det riktigt bra! =) Det kändes gott att få röra på sig och komma ut men sen så var det ju den jäkla pollen som gör allt sååå mycket svårare. Jag tog lite bilder men har inte kameran här just nu så det får komma sen. Inte har det blivit någon middag idag heller, fysj vad lat jag är idag. Jag föreslog kebabtallrik men blev tyvärr nedröstad. =( booo, you whore!

Aja, men nu så ska jag greja lite med datorn och se på film. Har inget annat å göra så då får det bli en film eller kanske ha ett Prison Break maraton, det hade inte varit helt fel. hahaha.. Asså för er som inte vet så är jag världens största Prison Break fan. Jag bara älskar den serien och ja, jag tycker det är trist att det är slut men samtidigt så är det också på tiden att den serien slutar för 4 säsonger räcker väl och länge. Dom har liksom gjort allt dom ska göra så då kan det like bra bara sluta. Ja, jag har sett alle säsong 4 episoder, har dom på datorn och jag vet hur det slutar men tänker inte att säga något, ni får helt enkelt se själva.
Men nu så ska jag seriöst sluta tjata och se på film.

Hej då!

We're singing in the rain

Jag kom nyss på att mine headlines är ganska random, och jag gillar det så. Vissa gånger så har de ingen sammanhang med vad jag skriver om men jag bryr mig inte. Jag tycker om random grejer så då blir bara allt random.

Anyway, idag har jag inte gjort så mycket. Det har regnat större delar av dagen och precis när jag skulle ut å gå för äta lunch så började det å regna. Tror du jag blev arg? Ja det gjorde jag, även om jag hade med mig paraply så blev jag arg. Det kunde väll ha varit uppehåll när jag skulle ut, men nej då. Regnet öste ner och jag blev blöt om fötterna så nu så blir jag väll mer sjuk. Hoppas inte det altså! Annars har jag inte gjort så mycket, har gjort middag och bakat muffins. =) More specific choklad muffins, mumsigt.

Nu så blir det att ta sig lite hostsaft och sen lägga sig. Är ganska trött efter denna dagen och sover inte så bra om natten heller.
God natt på er!

Say it isn't so

I have been bad today. Jag åt en hamburgar tallrik till lunch idag och det ska egentligen inte jag göra, men det var ju så god! Har varit ett tag sen jag åt hamburgare så idag så bara kände jag för att beställa mig en, underbart god.


New Moon

Är det fler Twilight fans där ute som längtar tills den andra filmen i Twilight sagan kommer ut? Jag gör iaf det, jag har läst alla böckerna och har filmen Twilight och jag längtar super mycket tills New Moon kommer ut på bio. =D Här är iaf den official New Moon postern!


Love's not a competition

Hej!
Ni kan gissa vad jag har blivit? Jo, jag har blivit sjuk. Vet ej vad det är, men min hals är typ konstig. Jag hörs ut som en mann när jag pratar och är ganske hes, har också problem med att svälja när jag dricker. men jag har inte haft någon feber eller andra symptom på att jag är sjuk, detta kom helt plötsligt. Som tur är så hade vi lite hostsaft från sist jag var sjuk så den har funkat bra, är ju morfin i den så det var nog därför jag var knocked out all morning. Altså jag vaknade inte förän kl halv ett bara för att jag tog hostsaften. Men skönt med sömn. =)

Har inte gjort så mycket idag, bara slappat framför tv'n eller datorn. Jag håller på att bju på en grej på tradera men det fins en idiot som bjur över mig hela tiden fast nu så har han lagt av helt plötsligt men då kommer ju andra förstås. Idag så bestämde jag mig för att kolla budhistoriken på denna grejen jag bjur på och jag blev lite full i skratt när jag såg vad min "motståndare" har gjort. Jag ska visa er.

- här ser ni att han har haft en liten budmatch med sig själv. Jag har valt att stryka över hälften av hans användar namn för att jeg vet inte rikitig om man får lägga ut sånna saker så jag vill heller vara safe than sorry.

- och sen här så ser man att några andra har lagt inn bud, men sen så har denna Åke varit igång igen och haft en liten budmatch med sig själv..igen!

- och samma sak igen.

Jag kanske är den enda som är lite förundrad över detta, men jag tycket att det är konstigt iaf. Nu så ska jag äta lite pannkakor, jag är hungrig!

Hej så länge.

Cry me a river and see if I care

En ny vecka har vi nu påbörjat då. Asså tiden går jätte snabbt och det kan kännas som att man inte hinner med hela tiden, och just nu känner jag på det viset. Jag känner att jag inte hinner med allt som jag vill och det fins inte stort jag kan göra åt det, men vi får hoppas att man kan känna sig bättre snart.

Jag ska iaf ha en myskväll nu med Ben & Jerry! ;) och för er som kanske undrar så är detta Ben & Jerry

No Spam = Good Advice

Alla är väl trötta på spam mail som ofta framkommer i kommentarerna, men nu så har det kommit en kod som gör att alla spammare kan ikke copy-paste sin blogg adress miljoner av gånger, in fact dom kan inte copy-paste en enda gång så med mindre dom sitter och skriver inn sin blogg adress manuelt så kan dom inte spamma. Låter bra eller hur?

Om du vill ha denna koden sa tryck här

well this is about me

Nu har det blivit ett tag sen jag har skrivit ett inlägg här, men nu så har jag fått internet i min lilla lägenhet. Det var på tiden tycker jag! det är ju inte så kul att behöva låna dems dator hela tiden eftersom dem också har saker dom ska göra på datorn, men nu så behöver jag inte oroa mig mer för det för jag kan använda min egen!
Jag har egentligen inte så mycket att berätta för mina dagar består av jobb så det är bara det jag gör. Jag har tagit lite bilder som jag lägger upp ikväll när jag har laddat klart min kamera, det kommer ocksa ett video inlägg från förra veckan =)
Loads of updates is good!

Men nu så ska jag städa lite för jag är ledig idag! Yaaay me.

Antligen torsdag

Fy fasiken vad jag har langtat tills denna dagen altsa. Inte for att det hander nagot sarskilt eller sant, men bara for att jag ar nu ledig hela helgen! och sant gillar vi =D
Jag har som sagt jobbat idag da, och har nyss slutat efter a ha stadat bort efter middagen. Vi at nan sort av kottbullar och potatis. Smakade ganska bra, men dom anvander aldrig sas har nere. What's up with that liksom? Sas gor ju maten bara sa mycket battre. Jag fragade Merel varfor dom inte anvander sas och hon sa att det var for att det inte var nyttigt? Men halla, chips ar heller inte nyttigt men anda sa ater ni det. Ater ni chips kan ni val ata sas ocksa, spelar val ingen roll. Orka braka, dom far la gora vad dom vill men jag tycker som sa att kan man ata chips och dricka Cola sa kan man ata sas!

Jag har tagit kort, men jag maste ladda min kamera innan jag kan ladda upp dom har. Det tog bara helt slut pa batterierna idag nar vi var ute sa da far jag ladda den i natt. Sa det kommer lite mer bilder sa snart jag har fatt laddat klart kameran och har tilgang pa dator igen.
I helgen ska jag kanska ta taget till Amsterdam for att se hur det ar dar. Jag har inte bestamt mig an, men det later frestande kan jag saga. Jag har lite med pengar sa jag far se om jag har rad och lust. Annars far jag ta Amsterdam en annan gang. Ar bara en timme undan fran har jag ar. =)

Snap out of it

Det ar inte fint vader langre har nu! fast det regnar inte hellre, det ar bara ganska mycket med moln och det blaser. I dag har vi inte gjort sa mycket, vart i affaren igen och sen var vi hos slaktarn. Ja du laste ratt, dom har slaktare har. Assa du ser ju inte att dom slaktar djuren, men det ar som en kottdisk i en affar bara att det ar en egen affar dar man kan kopa massa olika kottsorter.

Det fins inte sa mycket mer att beratta egentligen, dagen har inte bestatt av sa mycket. Mette har varit lite smagrining igen, men hon verkar fa lite mer tander sa Merel sa da ar det val det som plagar henne. Stach ar like underbar, bara sover, ater och skiter. Sen sa kanske han ler lite ocksa nar  han har fatt mat och ren bloja. =)

Men nu sa ska jag fortsatta att inte gora nagot tills barnen vaknar.
Hej sa lenge!

Feedback

Nu ar jag lite irriterad pa Merel faktiskt. Det har ar ju forsta gangen dom har au pair sa jag fragade vad dom tycker om au pair upplevelsen tills nu och da sa sager hon "it's been okay" - men halla?! bara okej??
Misforsta mig inte nu, jag forvantar mig inte sa himla mycket berom eftersom jag inte har varit har sa lange, men hon kan gora lite battre an "okej". eller hon kan iaf saga vad hon eventuellt ar misnojd med sa att jag vet och kan andra det, men nar hon inte sager nagot sa vet jag ju heller inte, jag kan for fan inte lasa tankar hellre.

Men iaf, nu ar min arbetsdag over. Jag borjade 07.30 i morse och slutade nu kl 18.50. Vet inte riktigt vad jag ska hitta pa resten av kvallen, blir vall att kolla om det ar nagot bra pa tv'n eller lyssna pa musik pa min dator. Vi far se vad det blir till.
Har inte sa mycket mer att beratta sa jag tanker sluta nu. haha

Hej sa lange!

Queensday Drama

De flesta utav er har kanske hort om detta forut, om vad som hande har i Holland pa Queensday. Och jag tycker att det var helt forfarligt det som hande. Jag och Merel satt a kollade pa nyheterna som foljde kungafamiljen nar han kom korande sa vi sag allt pa tv, det var jatte hemskt. Jag kan inte beskriva vad jag kande nar jag sag det, men jag fick tarar i ogonen och rysningar, helt ofattbart att nagon kan gora nagot sant.

Om ni inte vet vad jag pratar om sa kan ni kolla pa denna videon.


A new week has started

Good afternoon everyone!
Nu sa har jag tagit mig en paus ifran allt mas har. Eller mas ar det inte direkt, men lite har det varit. Mette har varit lite grinig idag sa hon har inte hangt med pa noterna alls men hon var ganska trott nar klockan var tolv redan sa jag gick a la henne da. Stach ar underbar, han klarar sig nastan sjalv, griner bara nar han vill ha mat eller vill ha ny bloja. Solen skiner och det ar varmt ute, jatte skont =)

Assa, dom sager till mig att jag ska ta hand om tvatten, men anda sa gor Thomas' mamma det for mig. hahaha.. Nar jag kom hem fran affaren med barnen sa skulle jag borja med att hanga ut tvatten, men den var redan ute for den hade Jentjin tagit. So himla bra, for da behovde inte jag gora det. Jag har inte fragat henne om hon ville gora det och det har heller inte Merel eller Thomas gjort, vad jag vet iaf, men hon gor det anda. Hon ar liksom 82 ar, men det skulle man inte tro nar man sag henne for hon ser ganska bra ut for sin alder egentligen.

Nar vi hadde lunch forut sa at Mette jatte mycket och jag menar varkligen jatte mycket! Forst sa mosade jag lite Kiwi och banan (hela) som jag gav henne - hon at allt, sen sa fick hon en smorgas med jordgubbssylt - hon at allt, sen sa fick hon en mandarin (hel) - hon at den ocksa, och till slut sa fick hon en liten yoghurt och sen da nar hon skulle sova sa fick hon med sig en flaska mjolk. Den tjejen kan varkligen ata nar hon vill altsa, jag blev jatte forvanad for hon brukar liksom inte ata sa mycket under lunchen, da vill hon mjolk bara, men nu sa skulle hon bara ha mer och mer mat.. Skit skoj! =D

Men nu sa maste jag ga, jag hor Stach!
Hej sa lange!

Sondag 3 Maj

Jag vet inte riktigt hur jag ska borja detta inlagg, men det gar vall pa nagot vis. Jag har nu pratat med familjen och man kan saga att det inte gick sa bra. Dom tycker att jag ska stada efter dom, men dom tanker inte att ge mig battre lon sa jag vet liksom inte vad jag ska gora nu. Jag vet med mig sjalv att om jag ska fortsatta jobba har sa maste nagot andras sa antigen sa maste dom ge mig battre lon eller sa ska inte jag stada efter dom, om dom nu inte vill gora detta sa reser jag hem. Jag har redan kollat pa flygtider och sant, men vi far se hur dom gor nu denna veckan annars bestaller jag en biljett hem sa fort som mojligt. Jag tycker att det ar viktigt att man ska trivs nar man jobbar nagonstans och det ska ga att kunna kompromissa med varandra. Denna familj har inte haft au pair forut men da sa tycker jag att dom borde lasa lite vad en au pair ska gora egentligen och inte bara saga vad dom vill att en au pair ska gora. Men jag har sagt till iaf att om det inte blir nagon andring sa aker jag hem.

Men nog med sorgliga saker, har far ni lite bilder! =) Nagra av dessa kort ar ifran Queensday ocksa.

 
 
 
 



Jag far forsoka att ta lite fler bilder nu under veckan som kommer, hoppas bare att vadret blir bra. Det regnade i morse, men nu sa ar solen framme sa jag hoppas att det blir sol imorgon sa att man kan ta med sig barnen ut. Blir trakigt om man ska vara inne med dom hela dagen. Mette trottnar fort pa sina leksaker sa man maste liksom hitta pa nagot nytt hela tiden for att hon ska hanga med. Stach ar lattare, han bara sover, ater och skiter. Han ar ju lite vaken, men da klarar han av att ligga for sig sjalv.

Jaja, men nu sa ska jag ta mig en dusch innan det blir film for kvallen. Aven om min dator inte vill koppla inn sig pa internet sa kan jag anvanda den till mycket annat. Tur det iaf!
Hej sa lange.


Hola!

Heeeeej!
Antligen lordag, men jag har jobbat lite dock. Merel ar tandlakare sa hon har haft et emergency case sa da fick jag passa barnen, men dom sov ju sa det var inga problem. Annars ska jag inte gora sa mycket idag, jag hanger bara efter Merel och kollar vad hon brukar gora pa en normal dag. Tidigare pa dagen sa gick vi ner pa stranden har och drack lite kaffe och sen gick vi till affaren for att handla lite grejer. Det hander inte sa mycket annars i dag egentligen sa vi far se vad vi kan hitta pa.

Igar sa var jag sjuk. Jag vaknade 7 pa morgonen och bara kraktes skit mycket, hann knappt pa toaletten och sen sa hade jag feber och madde riktigt illa sa da behovde jag inte jobba som tur var, men det var anda inte roligt att vara sjuk man langtar ju lite mer hem da.
Jo, jag maste fraga en sak! Ni som har varit au pairer forut, vad var erans arbetsuppgifter och hur lange arbetade ni pr dag?

Det ar nagra smasaker som stor mig lite med denna familj och det ar att dom vill att jag ska vara nan sorts husholderska for dom. Jag jobbar ca 11 timmar pr dag(Man-Tors 07.30-18.30/19.00) och tjanar 340 euro i manaden, mina arbetsuppgifter bestar av:

  • Forst och framst barnen da, som mata, byta bloja, leka med dom och ta med dom ut.
  • Sen tvatten, vika tvatten (aven de vuxnas tvatt)
  • Dammsuga uppe och nere (dammsuga nere varje dag, uppe en dag i veckan)
  • Handla inn mat (till alla)
  • Pressa juice (vissa dagar bara)
  • Tvatta fonster (nar det behovs)
  • Stada undan leksaker
  • Stada bort efter varje maltid (frukost, lunch och middag)
  • Ta ut ur diskmaskin och satta inn i diskmaskin
  • Stada barnens rum
Ja det ar typ allt jag kan komma pa. plus da att jag ska stada dar jag bor ocksa.. Om det ar nagon som har varit au pair eller ar au pair, kan ni saga mig om allt detta ar normalt? Ska man varkligen gora allt detta eller kan jag saga till att vissa av mina arbetsuppgifter ska inte jag egentligen gora? For helt arligt, jag har funderat pa att aka hem redan for det blir for mycket for mig. Jag ville bara hora mig for sa att jag inte sager nagot till dom och sen sa visar det sig att det ar nagot som jag ska gora. Hoppas att nagon laser detta och kan svara! =)

Men nu sa maste jag fortsatta med att hanga med Merel i hennes vardagsliga sysslor!
Hej sa lange!

Update: Jag vill bara klargora en sak, jag vet att det ar normalt att ta hand om barnens klader nar det galler tvatt och att gora enkla hus uppgifter, men typ sysslor som tvatta fonster och pressa juice? Och nar det galler att stada bort efter varje maltid, okej att jag ska stada efter barnen nar dom har atit, men de vuxna? Ska jag stada efter dom ocksa?

RSS 2.0